Topprestaties van onze leerlingen op diverse olympiades en wedstrijden!

maandag, 10 februari, 2020

De afgelopen weken hebben onze leerlingen het beste van zichzelf gegeven tijdens verschillende olympiades met een aantal indrukwekkende prestaties tot gevolg! 

Negen leerlingen behalen de tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade. De tweede ronde vindt plaats op woensdag 12 februari en wie weet stoten wel enkele van deze kleppers door naar de finale.

Zeventien leerlingen behalen de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade (3e graad) of Junior Wiskunde Olympiade (2e graad). Deze tweede ronde zal doorgaan op 4 maart. Bijzondere vermeldingen hierbij voor de familie Sondakh waar zowel Laura, Astrid als Thomas naar de tweede ronde mogen gaan. Een andere opmerkelijke prestatie hierbij werd geleverd door Giel Swenters, een leerling uit het derde jaar die de tweede ronde van de Junior Wiskunde Olympiade haalt ondanks het feit dat hij een jaar jonger is.

Eén leerling (Laura Sondakh) behaalt de tweede ronde van de Vlaamse Geografie Olympiade. Van de tweede ronde die vorige week woensdag plaatsvond, kennen we het resultaat nog niet.

Yorgo Vandickelen en Matisse Teuwen gaan door naar de tweede ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade  op 19 februari. 

Bij de internationale Maastricht Mathematical Modelling competition behaalde het SHD-team een gedeeld 10e plaats uit 38 deelnemende scholen uit België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Een team van leerlingen van 6D2 heeft de finale bereikt van de "Girls leading in science" wedstrijd. Deze finale zal doorgaan op 4 maart.

Kortom een heel palmares waar we als school fier op zijn! Proficiat aan alle deelnemers en heel veel succes aan de leerlingen die nog mogen "schitteren" in een volgende ronde.