Studiekeuzevoormiddag is opnieuw een voltreffer!

zondag, 24 maart, 2024

Op zondag 24 maart 2024 organiseerden we een studiekeuzevoormiddag voor onze zesdejaars. De werkgroep had heel wat inspanningen geleverd  om een  aantal  oud-leerlingen uit diverse disciplines naar school te halen. Onze zesdejaars konden met al hun vragen bij hen terecht.
Het aanbod in het hoger onderwijs is immers enorm groot. Hierin wegwijs geraken is niet evident. Daarom zet onze school volop in om haar zesdejaars hierin wegwijs te maken.  Na een avond ‘Start to study’ waarbij hogescholen en universiteiten zichzelf in de kijker zetten en een bezoek aan de Sid-In volgt er traditiegetrouw een studiekeuzevoormiddag op school.  
Het opzet is eenvoudig: onze zesdes mogen diverse studierichtingen opgeven waaraan ze denken te starten in september en wij zoeken oud-leerlingen die momenteel deze opleiding volgen.  Daarbij is het voor onze anciens  een fijne kans om even terug naar de SHD te keren.  Ook deze keer werd er gestart met een ontbijt waarbij onze alumni honderduit konden vertellen over hun studentenleven.
Het werd voor onze zesdes een unieke kans om met deze studenten een  individueel  gesprek aan te gaan. Ook een aantal ouders sloten aan.
Het was een geslaagde en leerrijke voormiddag voor leerlingen en ouders.

Dank aan onze oud-leerlingen voor hun medewerking en aanwezigheid!