Leerlingen 2A1 plannen uitwisseling met leeftijdsgenoten uit Arlon!

woensdag, 5 oktober, 2022

De leerlingen van klas 2A1 hebben dit jaar wel een heel bijzondere activiteit op het programma staan. Binnen het vak moderne talen zijn zij uitgekozen om deel te nemen aan een uitwisseling met leeftijdsgenoten van het Institut Notre Dame van Arlon (INDA). Het project kreeg de naam ASTE (Allen Samen-Tous Ensemble)

Deze uitwisseling komt er dankzij het winnen van de Belgica prijs op de eTwinning Awards 2021. Mevr. Huskens wist toen deze prijs weg te kapen met het eTwinning Belgica project "Hallo, Bonjour!" Van het Prins Filipfonds (onderdeel van de Koning Boudewijnstichting) ontving zij de mooie som van 2000 EUR te besteden aan een uitwisseling met een andere taalgemeenschap binnen België.

Omdat we vanuit eTwinning reeds goede contacten hadden met Mme. Collet en het INDA polsten we bij hen of er interesse was voor een uitwisseling. En Mevr. Collet zag dit met haar tweedejaars immersie Nederlands wel zitten.

Er werd reeds druk vergaderd tussen de verschillende scholen. Ook de data van de bezoeken liggen al vast. Voor onze "journée française" trekken wij naar Aarlen op 10 maart 2023. De Aarlense leerlingen worden voor hun "dag in het Nederlands" verwacht op 26 mei 2023.

Gisteren stond de eerste kennismaking op het programma. De leerlingen werden gekoppeld aan een "ami(e)" uit Wallonië en stelden zich in een live verbinding voor via Teams. Onze leerlingen deden dit in het Frans, de Waalse leerlingen in het Nederlands. Natuurlijk was dit spannend...sta maar ineens oog in oog met (een voorlopig nog) onbekende en begin dan maar eens te babbelen in een vreemde taal. Je voelde de spanning in de klas. Maar het liep heel goed zowel aan de Waalse als aan onze kant. De leerlingen hadden zich goed voorbereid onder leiding van hun leerkrachten Mevr. Hansen, Mevr. Hoffmeister en Mme Collet.
Tot aan onze face to face meetings in maart en mei staan er nog enkele andere online activiteiten gepland. Het ijs is alvast gebroken. 2A1 en INDA zijn er klaar voor!

We houden jullie zeker op de hoogte!