Leerlingen 2A1 bezoeken partnerleerlingen in Arlon

zaterdag, 11 maart, 2023

10 maart 2023 was een spannende dag voor de leerlingen basisoptie moderne talen van 2A1. Na verschillende online activiteiten was het tijd voor een live ontmoeting met de leerlingen van het Institut Notre Dame (INDA) van Arlon. Deze ontmoeting kadert binnen het eTwinning Belgica project ASTE (Allen Samen – Tous ensemble) dat mogelijk werd gemaakt door een beurs van de Koning Boudewijnstichting gewonnen dankzij de Belgica Award in 2021.

Om 7u30 stapten we in onze minibus richting het zuiden van België waar we na een busrit van ruim 2,5 uur arriveerden. We werden er hartelijk ontvangen door de leerkrachten en leerlingen. Na een drankje en een versnapering trokken we naar het Musée Archéologique waar we leerden dat Arlon net zoals onze streek een rijk Gallo-romeins verleden heeft. Een bezoekje aan la Tour Jupiter mocht ook niet ontbreken.
Daarna was er een gezamenlijke lunch die we afsloten met een leuke bingo.
In de namiddag trotseerden we de regen voor een stadsspel in Arlon. Het was de bedoeling via allerlei leuke opdrachten de bezienswaardigheden van en in de stad te leren kennen maar de regen en wind gooiden helaas roet in het eten. Heel jammer,  want de verantwoordelijke leerkrachten van Arlon hadden heel wat tijd en moeite gestoken in een leuke fotobundel.

Na een laatste vieruurtje namen we afscheid rond de klok van 15u30.
Graag willen we het Institut Notre Dame bedanken voor de hartelijke ontvangst en in het bijzonder Mme Anne Collet en haar collega Christelle in de bloemetjes zetten voor de ontzettend fijne dag die we mochten beleven! Wij kijken al uit naar het weerzien en de ontvangst op onze school op vrijdag 26 mei!