Eerste leerjaar van de eerste graad

LESSENTABEL 1A

(vanaf schooljaar 2019-2020)

Dit pakket bestaat uit 4u klassieke talen (Latijn en een korte kennismaking met Grieks) en 1u ICT.

Behaal je echt goede resultaten in het zesde leerjaar van de basisschool, leer je graag talen en ben je gebeten door cultuur? Dan is dit keuzepakket wellicht jouw ding! 

Wij trekken volop de kaart van mediawijsheid en computationeel denken!  Daarom vullen we dit pakket aan met één uur ICT per week.

Dit pakket bestaat uit 2u STEM, 1u eTwinning/ Socratische gesprekken, 1u wiskunde (remediëring-verdieping) en 1u ICT

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In onze taal betekent dit "exacte wetenschappen, technologie, het ingenieursvak en wiskunde".

  • wil jij wel eens op ontdekking gaan in het heelal?
  • wil jij een robot bouwen en programmeren die kan rijden?
  • wil jij je oud speelgoed uit elkaar halen om er iets anders van te maken?
  • ben je niet bang om je handen af en toe uit de mouwen te steken?
  • heb je altijd al eens een computerspel willen maken?
  • speel je graag buiten en leer je graag bij over de natuur?

Dan is STEM echt iets voor jou!

In dit pakket heb je ook wekelijks afwisselend één uur eTwinning en één uur Socratische gesprekken.

eTwinning helpt scholen in Europa virtueel samenwerken. Via de computer en gebruikmakend van allerlei leuke ICT tools werken we samen aan een project met één of meer Europese partners. Het is niet de bedoeling dat we bij mekaar op bezoek gaan. We communiceren met elkaar in het Frans via de Twinspace op de eTwinningwebsite. Als jij het ziet zitten om je ICT-vaardigheden te verbeteren, om anderstalige leeftijdsgenoten te leren kennen en hopelijk vrienden te worden, om te leren communiceren in de Franse taal, ... dan is eTwinning voor jou een geschikte keuze!

Tijdens een socratisch gesprek vertrekt men van een filosofische vraag zoals: "Wat is vriendschap?" De leerlingen gaan samen op zoek naar een antwoord. De gespreksleider vraagt naar verduidelijkingen, redenen, tegenargumenten,... Zo worden de leerlingen voortdurend geoefend in kritisch denken.

Tijdens het extra uur wiskunde zie je geen extra leerstof. We splitsen de klas en voorzien extra oefeningen om de leerstof beter onder de knie te krijgen of om je extra uit te dagen als je meer aankan.

Wij trekken volop de kaart van mediawijsheid en computationeel denken!  Daarom vullen we dit pakket aan met één uur ICT per week.

Dit pakket bestaat uit 2u sport & welzijn, 1u wiskunde (remediëring en verdieping), 1u Frans (remediëring en verdieping) en 1u ICT

In dit pakket werken we met een doorschuifsysteem gedurende het schooljaar. Je kan telkens enkele weken "proeven" van alles wat met sport en welzijn te maken heeft. Zo voorzien we niet alleen lessen sport maar besteden we ook aandacht aan EHBO-reanimatie, milieu-klimaat, mindfulness en leer je ook een gezonde maaltijd bereiden.

Tijdens het extra uur wiskunde en Frans zie je geen extra leerstof. We splitsen de klas en voorzien extra oefeningen om de leerstof beter onder de knie te krijgen of om je extra uit te dagen als je meer aankan.

Wij trekken volop de kaart van mediawijsheid en computationeel denken!  Daarom vullen we dit pakket aan met één uur ICT per week

LESSENTABEL 1B

(vanaf schooljaar 2019-2020)